奇妙電視《吾男吾女》
Coffee曾遇娛圈情場騙子 呃去整車費冇回頭
林芊妤(Coffee)為奇妙電視主持「吾男吾女」節目,每集都例必自揭瘡疤爆內幕,最近她又自爆曾經遇上「情場騙子」,對方更是圈中人,不過Coffee就堅持不說名字,搞到兩位主持吳日言、樓南光和節目嘉賓小肥「滿地花生」。

下周一「吾男吾女」節目主題探討以拍拖為名,騙錢為實的「情場騙案」,Coffee直認感同身受說:「以前我有個男朋友,佢話要整車問我借錢,果陣我好窮,但都畀晒成副身家佢去整!到我地分手時,諗住追返筆整車費,點知佢話:你自己畀我架喎!結果當然係追唔到!」

吳日言、樓南光和小肥也曾遇過不同借口的騙錢個案,他們並列出心目中最易受騙的職業女性。小肥笑指女高層最缺乏愛說:「佢地遇到情場騙子即時春心蘯漾九條街,實畀人呃!」

樓南光指護士生活圈子窄,亦好容易受騙,吳日言聞言反駁道:「何生都係同護士喎!」樓南光補充指:「私人護士又唔同講法!不過話到底騙徒手法層出不窮,大家都係謹慎為上。」